Břuchobol, někdy nazýván také přípalníčekem nebo šotekem kuchyňským je obloustlé, špinavé a zlomyslné strašidlo. Zabydluje se především v kuchyních a špajzech, kde vyvádí velkou neplechu.Mezi jeho oblíbené kousky patří připalování buchet a koláčů. Rád také schovává kuchařské náčiní, zaměňuje sůl s cukrem, ve spíškách povoluje víčka kompotům a svými špinavými prsty ochutnává marmelády. Není divu, že se pak rychle zkazí a nebo chytnou plíseň. Také si rád hází s uskladněným ovocem. Otlučené jablíčka a hrušky pak rychle začnou hnít a museí se vyhodit. To co nemůže ani shnít ani zplesnivět, na to přivede do špajzu myši a dílo je dokonáno.
Takové neplechy nezůstavají bez následku. Lidé, kterým řádí doma břuchobol, trpí často bolavými bříšky. Bolavým bříškem to však jen začíná. Pokud se jej včas nezbavíte, přinese do domu nejednu ošklivou nemoc! Proto neberte břuchobola na lehkou váhu a rychle se jej zbavte!
Přemnožení břuchoboli
Možná si říkáte, že toto strašidlo je dneska už muselo téměř vyhynout. Však kdo dnes skladuje ovoce na zimu? Kdo má dneska hromadu zavařenin ve špajzu? Vše si kupujeme čerstvé z obchodu. Ledničky, mikrovlnky a chytré trouby, co nic nepřipálí, museli vzít břuchobolům vítr z plachet… Opak je bohužel pravdou. Břuchobolové nejen že nevymřeli, ale naopak se přemnožili. Dnes už však nejsou tak dobře vidět jako kdysi. Člověk aby si na něj bral lupu.
Břuchobola si domů přinesete s s každým pamlskem. A pokud máte doma vždy zásobu něčeho nezdravého, určitě se u vás zabydlí na trvalo. Břuchobol totiž miluje vše nezdravé. Nejrůznější sladkosti od čokolád, oplatků a bombónů přes dortíky a zákusky až po sladké barevné džusíky, koly a jiné nápoje. A nejen sladké. Také slané chipsy a tyčinky, hamburgry, majonézy, párky a jiné uzeniny hrající si na maso, to všechno břuchobol zbožňuje. A budete-li to mít doma, jen tak se ho nezbavíte. Proto byste měli jíst tyto věci co nejméně.
Jak se zbavit břuchobola?
Jestli něco břuchobol nesnáší, pak je to zelenina a ovoce. Chroupání syrové mrkvičky nebo kedlubny rve břichobolovi uši. Zahlédne-li v kuchyni zeleninový salát, nebo na chlebu kolečka ředkviček, rajčat či okurek, začnou ho pálet a řezat oči tak, že pak dva dny nic pro slzy nevidí. Vůně čočky, hrachovky či špenátu pak spolehlivě vyžene i sebeodolnějšího břuchobola na míle daleko.
Zanech komentář
Buď první kdo komentuje!